Economania blogíró verseny

A VERSENYRŐL

Az MNB Intézet (MNB Tudásközpont, Neumann János Egyetem) és az MNB Oktatási Klub blogbejegyzés író versenyt hirdet (a továbbiakban: verseny).

Az Economania blogíró verseny célja, hogy ösztönözze a hallgatókat a legfrissebb hazai és nemzetközi gazdasági trendek hátterének megismerésére és a témában aktuális kérdések elemzésére.

A versenyre valamennyi magyarországi és külhoni, de magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben a 2021/22-es tanév tavaszi félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, teljes idejű (nappali munkarendű) alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, valamint mesterképzésben (MA/MSc) részt vevő hallgató jelentkezhet.

A VERSENY MENETE

A versenyre egy kb. 2 oldal terjedelmű cikket kell elkészíteni magyar nyelven egy aktuális gazdasági kérdéshez kapcsolódó témában, blogbejegyzésekre jellemző stílusban.

A cikkel kapcsolatos formai és tartalmi követelmények:

  • témája egy olyan gazdasági kérdés, amelynek vetületei relevánsak és aktuálisak napjainkban;
  • szakmailag igényes legyen, de könnyen olvasható, nem technikai;
  • megfelelően hivatkozott irodalom, ábrák és táblázatok (amennyiben a bejegyzés tartalmazza valamelyiket);
  • 3.500-4.500 leütés szóközzel együtt (kb. 2 A4-es oldal terjedelmű);
  • 12-es betűméret, Calibri betűtípus, 6 pt-os térköz, 1,15-ös sorköz, sorkizárt.

Regisztrációs határidő: 2022.01.31. (hétfő), 23:59

Bejegyzések benyújtásának határideje: 2022. 02. 14. (hétfő), 23:59

A bejegyzéseket az MNB Intézet oktatóiból és az MNB Oktatási Klub szakértőiből álló szakmai bíráló bizottság nézi át és értékeli. A legjobbnak ítélt írások szerzőit a Szakmai Bizottság legkésőbb 2022. 03. 07-ig e-mailben értesíti.

A fenti határidő elmulasztása jogvesztő, a késedelmesen benyújtott, hiányos, formailag hibás pályázatot a Szakmai Bizottság nem veszi figyelembe.

NYEREMÉNYEK

A Szakmai Bizottság döntése alapján az 1-7. helyezést elérő hallgatók nyereményei:

1. helyezett összesen egyszeri nettó 175.000 Ft

2. helyezett összesen egyszeri nettó 125.000 Ft

3. helyezett összesen egyszeri nettó 100.000 Ft

4-7. helyezett összesen egyszeri nettó 50.000 Ft

A legjobb bejegyzések szerzői a pénznyereményen felül egy szakmai konzultációt követően lehetőséget kapnak írásaik publikálására is az MNB Intézet Economania blogján.

A szervezők a nyeremények módosításának jogát fenntartják.

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációra az MNB Intézet Economania (https://economaniablog.hu/) oldalán a ’Blogíró verseny’ menüpont alatt van lehetőség az adataitok megadásával, ugyanakkor a jelentkezés csak a fenti követelmények szerinti bejegyzés határidőre történő elküldésével lesz teljes. A pályázati anyagokat pdf formátumban, Vezetéknév_Keresztnév.formátum névvel kell elküldeni (pl.: Minta_János.pdf) az mnbintezet@mnb.hu e-mail címre.

A regisztráció ide kattintva érhető el.

A regisztrációs űrlapban az összes kért adat megadása kötelező. Az adatokat a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezeljük (lásd versenyszabályzat). Sikeres regisztrációt követően a rendszer visszaigazolást küld a megadott e-mail címre (célszerű a spam mappát is ellenőrizni). Amennyiben a visszaigazoló e-mail 24 órán belül sem érkezik meg, akkor a szervezővel kell felvenni a kapcsolatot az mnbintezet@mnb.hu címen.

Regisztrációs határidő: 2022.01.31. (hétfő), 23:59

Bejegyzések benyújtásának határideje: 2022. 02. 14. (hétfő), 23:59

1643669940

  days

  hours  minutes  seconds

until

Economania blogíró verseny regisztráció

VERSENYSZABÁLYZAT

Az MNB Intézet Economania Blogíró versenyre vonatkozó szabályzatát az Economania Blogíró verseny szabályzata tartalmazza.

KAPCSOLAT

Kérdés esetén kérjük, írjatok emailt az mnbintezet@mnb.hu e-mail címre.